galleriet

Det är mysigt och litet. Galleriet. Vi säljer prints, alltså konst tryckt på papper. Illustrationer och andra slags motiv. Helt jees. Har jobbat där under de senaste dagarna. Faktum är att det inte känns som jobb (vilket det i och för sig inte är eftersom jag inte får betalt) utan snarare som om jag bygger upp något. Kan inte riktigt förklara det. Bygger upp ett nätverk antar jag, nästlar in mig i konstkretsarna. Det är helt klart ett av de bästa jobben jag haft. Det är bekvämt. Bättre än att jobba på ett jorgubbsland, antar jag??

Hur som helst. Jag har hjälpt till att marknadsföra utställningen som äger rum imorgon på fredagen och ordna upp bland konstverken. Det har varit ganska lagom mycket. Det är nog mysigt. Jag fick till och med välja musiken. Det känns verkligen som ett väldigt lämpligt ställe för mig. För stunden känns det rätt. Ett bra val. Ett tempo som jag klarar av och jag gillar mycket av det som är säljs i galleriet. Hoppas på att sälja några av min egna grejer. 

13.07.2018 kl. 01:00

måndag

Måndag. Vilken dag. 

Har gått omkring i halva Berlin, bokstavligen. Sprang omkring i Kreuzberg och Mitte för att hänga upp planscher. Gick ganska bra, en del ställen var stängda. Jobbade med andra ord. Knepigt utan fungerande internetkarta men det gick an. Ganska skönt att gå för sig själv, få tid att tänka. Ska fortsätta imorgon.

09.07.2018 kl. 23:30

Anteckningar

Vill skriva så att jag inte glömmer. Vill skriva ner vad jag gjort som inte har haft med praktiken att göra. Mycket, men inte allt..

Hade en skön söndag med syster i Greenhouse. Målade, lyssnade på musik, dansade och så vidare. Jammade med Simon. Gick sent på kvällen ut för att äta thaimat.

När Kajsa anlände var jag precis tvungen att ta mig till andra lägenheten för att få nyckel och kolla läget, men mötte upp de andra utanför dörren senare. Vi drack vin, pratade, tog en paus på sängen och gick sedan ut till baren på ett tak. Fin utsikt över hustak, stjärnklart. 

Nästa dag var vi aktiva. Åkte till Kreuzberg, fikade i solen, gick på turkisk marknad för att köpa grönsaker och frukt (billigt), åt glass.. Måste ta mig till galleriet för att hämta planscherna. Träffade galleristens flickvän som bjöd på kaffe. Det kändes som en trevlig plats att jobba på. Blev mer taggad på att vara i Berlin medan jag talade med henne. Hon har bott här i flera år och sa att det är lätt att fastna. Förstår det väl. Efter en väldigt lång hemfärd inklusive väntan på Hermanstrasse kom jag äntligen hem. Jag, Emelie och Kajsa åt en stor god sallad. Om jag minns rätt drack vi te med Cecilia också. Hade någon slags målningssession i Emelies säng. 

Onsdag.. Vad gjorde vi? Kajsa åkte redan på morgonen men vi åt frukost tillsammans. Jag åkte till iväg för att skära planscherna. Senare mötte jag upp Emelie och Cecilia för att åka till ett hus fullt av kristaller. Stenhuset. Kristaller är bra, jag köpte två. Vi satt på en plätt av stenar på gården och andades, tog in kraften som stenarna gav ifrån sig. Stenar är bra! Senare hade vi en födelsedagsmiddag för en svensk tjej från Greenhouse. Åt donuts till efterrrätt. Var ganska så slut efter det. 

På torsdag åkte jag och Emelie till lägenheten och jag började sedan dela ut/hänga upp planscher kors och tvärs över hela Friedrichshain. Som tur hade jag systers wifi med mig. Det var hett. Såg intressanta platser på samma gång, små mysiga butiker och kaféer. På kvällen hade Simon vernissage. Vi hänge där en stund med Cecilia och när det stängde drog vi vidare till något annat ställe. Vi traskade en god bit men i gott sällskap.

På fredagsförmiddagen mötte vi upp systers kompis på ett vegan-donutkafé. Mysigt. Resten av dagen gick ganska långt åt till att hjälpa Emelie och hennes keyboard, som hon i slutändan inte ens fick posta. Hade en trevlig paus åtminstone. På kvällen åkte vi till Ralf, efter en sista fika med Cecilia som åker till Sverige för ett par veckor. Ganska trevligt. Var kreativa. Stannade hela natten, vaknade alldeles butter i soffan på grund av sömnbristen. 

Jag blir lämnad själv här i Greenhouse för ett tag framöver. Själv och själv, huset är fan fullt med folk. Får ta fram min sociala sida. Det kommer nog gå bra. 

 
07.07.2018 kl. 22:19

Berlin

Snart har jag varit en vecka i Berlin igen. Denna gång är jag här för att göra praktik i ett litet konstgalleri i Friedrichshain i tre månader. 

Anlände på lördag natt helt slut. Hade sovit lite och av någon anledning grät jag hela flygresan. Jag tvekade. Det kändes tungt. Men så fort jag kom fram till min systers konstnärskollektiv kändes allting bättre. Jag var hemma igen. Har blivit övertygad om att det var rätt beslut att komma hit. Det känns som att jag redan har fått ytterligare nyttigt perpektiv på livet och världen och som att jag är på rätt plats. Greenhouse i Berlin känns verkligen som ett av mina hem. Jag har hängt mycket med min syster förstås och hennes kompisar. Hennes grannar här i huset och en vän från Sverige bland annat. Vi sov gott i sängen alla tre. Har åkt omkring mycket. Åh Greenhouse är sunkigt och freaky men av någon anledning älskar jag det. Har hunnit jobba lite, hängde upp planscher för nästa utställning i galleriet på en massa ställen här omkring efter att jag skurit dem i rätt storlek. Måste fortsätta imorgon. Men alltså, livet känns bra här. Det är avslappnat och folk är väldigt öppna och välkomnande. 

Det var ingen lätt väg hit kan jag säga. Inte för att detta är någon slags slutdestination, men kanske en viktig milstolpe ändå.
 

06.07.2018 kl. 20:03

Om mig

Senaste kommentarer