Senaste veckan

Så. 

Jag är trött igen. Men antar att det tyder på att ha levt mycket.

Senaste veckan har jag jobbat på cykelplansherna, bokillustrationerna, lite typografi samt egna random grejer (kunde vara bättre på att bestämma mig för exakt vad det är jag ska göra och sedan bara göra det.) Ibland känns det som om ingenting blir gjort fastän saker helt enkelt går framåt eftersom jag jobbar på dem. Hur som helst. Under måndagen lyckades jag göra två riktigt bra grejer tycker jag!

Har varit mycket med Claudia förstås, och Daniela.

En enorm lättnad var att märka att typografin inte är nödvändig, kommer ge mig tid att jobba på de viktigare sakerna (har dessutom gått typografi...).

På onsdagen var jag själv hemma på kvällen och hade typ ett nervöst sammanbrott, läste något, blev ledsen och allt kändes plötsligt så svårt. Mitt mål är att nästa sommar igen vara i Berlin och det känns inte så lätt. Men det kommer nog gå. När det kommer till kritan är det ju egentligen bara att boka en biljett dit då det gäller!! Hur som helst, jag vill vinna dessa tävlingar jag ska delta i. Ok nu är jag trött, allt flyter ihop..

Drack en kaffe med Daniela på torsdag, jobbade lite och drack sedan kvällskaffe med Claudia haha. Mysigt. På fredag jobbade jag hemifrån så länge jag kunde. Sedan gick jag och Claudia först till Clara och sedan en middag med några andra studenter. Ganska så roligt. Hade faktiskt väldigt kul med henne och Amar. Lördag.. brunch med housemates.. vi är väldigt olika. Blev typ debatt. Blir bara lite upprörd då folk talar om saker de uppenbarligen inte läst sig in på.. Well. De är bra att ibland umgås med folk olik en själv och ens bästa vänner så blir man påmind om varför man gör det man gör! Jobbade sedan lite.. Sedan gick jag via Claudia hängde där en stund sedan gick vi till Daniela. Åt pasta. Kollade nån film. Hon filmade också oss för en kurs. Och vi tog foton för en kurs. De blev nice. Vi gick efter 03.. VI hade så kul! som alltid. Skönt att hänga med dem verkligen, behövde slappna av och det kan jag göra med dem. Tacksam. Sov typ fem timmar, sedan ut igen efter att ha vilat på golvet en stund. Mötte Daniela för att fortsätta filma. Claudia kom efter en tid. Hon intervjuade oss.. Åt lite soppa på vägen, goott. Sedan till Taclos där vi tydligen alltid är på söndagar. Tog lite fler bilder och så vidare.

Jag har svårt att slappna av. Jag har svårt att bara ta det lugnt på veckoslut. Jag typ kan inte. Men jag behöver ju inte om jag inte vill!! Måste sluta stressa över framtiden dock, när tiden är inne kommer jag nog ha gjort det som krävs. Det gör jag alltid. Måste bara våga lita på mig själv, min disciplin och förmåga (samt livet.. allt är inte så logiskt.) Det går nog bra. Försöker jag våga lita på. Ja. Det finns massvis med tid. Måste bara fortsätta, fortsätta. Hålla fokus.

Ska läsa om olika grejer nu tror jag, sedan sova.

 
18.11.2018 kl. 20:32

Veckoslut

Söndag idag. Har sovit för lite. Kokar kål.

Ok så veckoslutet här i Kiel blev bättre än vad jag tänkt mig. Som alltid, lönar det sig inte att planera alltför mycket. Just flow, it'll sort itself out.

Well.

Jobbade så mycket jag kunde på fredag eftersom jag försov mig till yogakursen jag annars hade befunnit mig på hela dagen. Typ glad att jag missade och fick saker gjorda istället. Jag är en rastlös själ, det kan jag säga. Måste hela tiden göra något, helst producera. Fast det går väl lite i perioder antar jag. 

Hur som helst.

Vi lagade middag med de andra utbyteseleverna kring 18. Vegansk curry-grej. Var nice, men blev mycket trött av allt prat. Blir inte alltid trött av prat, men det beror på vilka människor jag umgås med.

På lördag tog jag en promenad vilket var så behövligt och jobbade hemifrån på planscherna för cykel-tävlingen. Jag tänker vinna den tävlingen alltså. Yogade lite.. Måste stretcha varje dag, får ont i kroppen annars. Måste även påminna mig själv om att andas ordentligt. Tror mycket skulle kännas betydligt lättare om jag bara andades ordentligt. På kvällen mötte jag upp Claudia i en bar. Vi talade om intressanta saker, bland annat genialitet och relationer. Vi gick och köpte lite vin i små flaskor och drack det i mitt rum. Good times. Småningom åkte vi till ett ställe där det var fest för Kielstudernaden. Måste gå en ganksa lång bit men det gjorde ingenting för vi hade en ytterst intressant diskussion, våra (mina) dilemman alltså... Inte bästa stället direkt men var nöjd för att Claudia var där och hennes vän (vänner) är rätt så rolig också. Vi satt senare med några andra i en lägenhet och drack lite öl, åt chokladcroissant. Vi måste alla gå hem för att bussar inte längre gick, kom tacksam hem kring 05. Kände för att äta lök.

Vaknade idag söndag och whatsappade en stund med mamma och pappa. Är trots allt farsdag. Iböand får jag dåligt samvete för att jag inte talar mer med dem. Yogade lite. Fick rum att andas. Funderar mycket, antagligen helt för mycket. På livet och relationer som jag inte vet om jag borde göra något åt eller helt enkelt låta vara. Jag vet inte. Jag vet ingenting. Borde antagligen reda ut grejer för att få sinnesro.. Gick sedan och knackade på Claudias fönster, satt en stund med henne och Amar i hennes kök och drack lite kaffe. Sedan gick jag och Claudia till en bar där vår vän Daniela väntade. Hon är 42 och väldigt lugn, en skön person att vara med. Drack chai latte. Vi hade det väldigt mysigt. Är så tacksam över att jag har dem (alla människor) här! Vi blev väldigt hungriga, satt där i flera timmar typ, gick hem. Måste boka julflyget hem ikväll.

Annars i veckan.. Sprungit omkring på olika lektioner.. Jobbat hemifrån så mycket jag kunnat (antar jag?).. Haft en till croquislektion. På torsdag kväll var jag och Claudia i partyrummet igen, mötte en del som jag träffat förr och så. Ritade lite. Var kul med Claudia, Amar och engelska killen som jag nu glömde namnet på. 

Är rätt så väldigt trött nu. 
Har dilemman. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Försöker att inte stressa över skolarbeten, men den ena kursen går det inte så bra med, så går det då en tar på sig typ fem projekt. Klarar mig antagligen utan den men.. får se om jag har tid att slänga ihop något. Men får inte glömma mötet på tisdag i så fall.. Alltså kanske skippar den kursen, Traum und Utopie? Håller på med planschprojekt som kanske ska ha en serie till, bokillustrationsprojekt som jag endast påbörjat.. Fotokurs och typografikurs. Måste sluta springa på grejer jag inte behöver som croquin om jag inte verkligen känner för det! Då var det bestämt. Mest fokus på plascherna för de kan faktiskt bidra med något stort. Hoppas på det bästa. GÖR mitt bästa. Hittade ett intresse i kollageteknik på allvar. Ska göra mer sånt. Men får se vad läraren säger imorgon. 

Ska försöka sluta stressa med att lära mig perfekt tyska, men kunde såklart försöka mer, typ nå ut till tyskspråkiga personer. Det borde jag faktiskt, typ boka en kaffedejt. Det ska jag. Så jag får tala. Och lyssna podcasts då jag kan..

Nästa vecka kommer också att bli bra, det vet jag. Kanske kommer en vän från Berlin! Det kommer bli så kul.

Har alltså skrattat ihjäl mig med Claudia på sistone. Otroligt tacksam över henne. En så lik själ. VI förstår varandra utan ord. Kom ihåg med rätt person krävs det inte lång tid alls innan ni är vänner. Kankske har vi träffats förut. Känns som det.

Keep going. Work. Hard. Do your very best. And enjoy everything. Please. Thank you.
11.11.2018 kl. 21:45

Måndag

Hade typ den bästa måndagen någonsin igår tror jag. Kom till Kiel omkring 13 från Berlin, gick via skolan och hem. Mötte upp Claudia för cappuccino i hennes kök. Vi hade så roligt, säger det bara. Vet inte när jag senast skrattat så mycket. Vi kan tala i timtal. Det var verkligen kul att vara med henne igen. Senare ritade vi och jag gjorde bättre grejer än på länge. Jag måste vara avslappnad nör jag ritar så blir det bra. Lyssnade på nice musik också. Höll på i flera timmar tror jag. Det är så skönt att skapa grejer utan press på att det måste bli till något speciellt. Senare kom hennes granne (en annan utbyteselev) och vi drack lite te. Gick sedan till partyrummet en sväng. Hade kul där med, med Claudia.

Veckoslutet i Berlin alltså. Kom på torsdag natt och sov hos syster. På fredag hämta jag upp Cecilias dator, sedan kom Adam och vi hade en test-photoshoot som visade sig bli ganska bra. Vi gick och åt vietnamesiskt på Hermanstrasse efteråt. Jag åkte hem sedan, vi hade ett litet jam i rummet. Ems couchsurfare var där med samt en vän från Sverige. Drack vin. De andra gick till klubben, jag stannade hemma och kollade för en gångs skull på en film, Moana. Behövde något avslappnande, kändes som om min hjärna gått på högvarv hela veckan då jag tänkt på alla projekt. Seriöst mina kurser har börjat och jag tog på mig typ fyra olika projekt samtidigt och som designer slutar jag aldrig tänka då jag påbörjat något! Det är minst sagt utmattande. Inte undra på att jag tog fel på tiden då jag skulle till ett viktigt ställe... Hur som helst, det kan sluta med att jag i princip jobbar konstant eftersom en stor del av jobbet är att fundera och planera. Jag måste helt enkelt hitta ett sätt att slappna av, att vara helt i nuet. Funderar på att börja rita mandalas, så vet jag i alla fall exakt vad det är jag ska rita. Så veckoslutet var behövligt.

På lördag sov vi alla i rummet ganksa länge. Sedan steg jag upp och började läsa poesi på nätet, för ett skolprojekt (se, jag kan inte sluta...). Men måste ha en grund för det, bytte idé. Hade först tänkt skriva min egna bok men den idén kändes väl ambitiös i detta skede. Började redan.. Men nu är det viktigaste att jag övar mina illustration-skills. Helt klart. Göra, göra. Chillade i Greenhouse typ hela dagen, tog en promenad i gravgården. Åkte senare till Rosenthaler Platz, mötte upp några kompisar där. Träffade alla under sommaren. Sedan gick vi till Mo som had en fest, 80-tals tema. Det var nice att se honom igen, han är en av mina favoritmänniskor från Berlin. Och det var så kul! De sista timmarna var det bara jag, Mo, en annan tjej, brittiska George och Ashley som somnat. Vi sjöng och dansade.

Hann knappt vakna på söndag innan jag skulle upp och fotas igen. Jag, Adam och Cecilia som var dagens stylist gjorde oss i ordning i hennes studio. Hade glömt tvätta håret. Det blev mörkt fort, men några bra bilder fick vi. De var väldigt dramatiska. Gick igenom bilderna osv. Blev irriterad på Adam som påstod att jag inte hade någon ilska inom mig. Det gjorde mig så arg för han känner mig knappt. Han har ingen aning om varken min livshistoria eller mitt temperament. Hur som helst, han åkte iväg och jag åt middag med Emelie och Nico uppe på åttonde våningen. Tappade min dryck på golvet då jag föll från något jag trodde var en bänk. Jag är så klumpig ibland. Vi hade det väldigt mysigt. Sedan kollade vi Nils Karlsson Pyssling, jag chillade i Cecilias studio en stund och försökte sova några timmar. Gick inte så bra, tror jag sov typ två. Sedan upp och hoppa för att hinna till bussen till Kiel. 

Började läsa om klimatförändringen i bussen, nya grejer. Det är hemskt. Det är allvarligt. Det är bråttom. Vet inte exakt ännu vad jag borde göra förutom min veganism och allmänna konsumtionsbeteende, men något måste göras, fort. 

 
06.11.2018 kl. 14:31

Kiel

Jag bytte ut en stad till en annan. För tillfället befinner jag mig i Kiel. Det känns faktiskt bra nu, även om jag var ytterst skeptisk innan jag åkte och även de första dagarna här.

Kurserna jag går känns som min typ av grej och jag har fått välja väldigt fritt vilket känns skönt. Det är inte heller så långa lektioner vilket också är otroligt skönt för en rastlös person som jag. Jag gillar detta arbetssätt, att ha olika projekt som du själv väljer när och hur du jobbar på. 

En av orsakerna till att det känns bättre att vara här nu är att jag lärt känna en intressant person från Rumänien. Hon känns så lik mig och är väldigt rolig att umgås med.
31.10.2018 kl. 16:26

Reflektion

Praktiken.

Jag hade fruktat Praktikperioden då jag hört folk i skolan tala om den. Jag trodde det skulle vara mycket sämre att jobba än att vara i skolan. Jag hade helt och hållet fel. Min första praktikperiod, utförd i Serigraffeur Galerie, konstgalleri/-butik, i Berlin, juli 2018 till slutet av september 2018, skulle jag säga har varit den bästa tiden i mitt liv hittils.

Jag har haft flera olika arbetsplatser i mitt liv, mest under somrarna. Jag har aldrig direkt gillat dem, främst faktumet att inte alls vara fri, och att jobba för någon annan, mot något som jag själv över huvudtaget inte brinner för. Jobbet i konstbutiken överskred alla mina förväntningar och förändrade min syn på hur det kan vara på en arbetsplats. För första gången ogillade jag inte mitt jobb, ganska otroligt eller hur. Ibland hade jag inte haft något emot att stanna längre där då jag slutade! Jag ska inte överdriva, det var tungt också, speciellt att vara där helt själv och försöka producera mina egna konstverk och samtidigt hantera kunder/folk som hämtade sin post, och att princip inte kunna lämna stället på hela dagen. 

Det senaste året, åren faktiskt, har varit mentalt väldigt tunga och den senaste våren var skolan otroligt intensiv. Jag kände att jag behövde vara på en lugnt ställe, en mindre arbetsplats, inte värsta stora designbyrån (jobb på en designbyrå var inte direkt vad jag strävade efter heller..). Jag har inte heller varit helt säker på mig själv som designer eller mognadsnivå på andra områden heller för den delen (ansvarstagande, att inte glömma eller tappa bort saker och så vidare...). Därför ville jag jobba i en avslappnad miljö, med något inte så fullt allvarsamt. Min ursprungliga plan var att göra praktik hos en illustratör i Berlin eftersom jag tänkt att jag själv vill bli illustratör, men ingen kunde ta mig som praktikant eftersom de var enskilda personer, sa de. Men en illustratör, vän till galleristen, tipsade om galleriet. Galleristen gillade vad jag höll på med och jag fick platsen. Det är intressant hur det visade sig vara exakt rätt ställe för mig vid denna tidpunkt. Inte bara med tanke på arbetsplatsen i sig, takten, uppgifterna, miljön och så vidare, utan också med tanke på de människor jag träffade via platsen. Intressant att tänka på att hade jag inte skickat iväg det där ena mailet, hade inget av detta hänt. 

Galleristen och jag kom bra överens även om vi är ganska olika som personer. Han visade sig direkt vara väldigt planerande. Synen på honom som en väldigt ordningssam och punktlig person förändrades en aning med tiden. Hur som helst, hans bäst egenskaper var att han var förstående och satte sig in i min situation. Han förstod vad jag ville ha ut av praktiken. Han lät mig hålla på med mina grejer samtidigt som han utmanade mig igenom att ge mig illustrationsuppdrag för galleriet och "beställa" motiv av mig att trycka till posters. Han kom med ganska raka, utmanande direktiv. Det var bra. Jag utvecklades som illustratör/designer/konstnär. Det var faktiskt också ganska skönt att pengar inte var inblandat, det gjorde att jag kände mig fri och hade inte lika stor press på mig. Vi kunde förhandla om saker, om jag kunde lämna stället tidigare någon gång och så vidare. Men det att jag inte fick betalt gjorde även att jag hade största fokus på min egen design, vilket i sin tur fick stor press på sig. Jag kände ungefär att det var nu eller aldrig, jag måste göra något rikigt bra.. I ett skede var det tungt då jag inte kände mig helt trygg socialt. Det kan jag säga, att för att göra ett bra jobb, måste man ha vänner omkring sig. Trygga punkter, människor att träffa regelbundet och sporadiskt, människor att lita på. Åtminstone för mig är de källan till nästan all kreativ energi, all livsenergi över huvudtaget. Ibland kändes det som att min arbetsgivare inte riktigt tog saker på allvar, och höll inte alltid vad han lovat för den dagen. Jag jobbade också mer än planerat. Men jag vet att det bara var bra för min egen del, och jag är tacksam för allt, över att jag fick vara där.

Problemet med att vet att man inte är så länge på ett ställe gör att man, samtidigt som man försöker fokusera på jobbet och det man gör, måste man armbåga sig fram för att skapa kontakter, skaffa kompisar. Okej, med rätt personer är det inte svårt. Men hur som helst, vid ett skede blev det lite väl mycket med alltihop. Jag kände en sådan otrolig press av någon anledning för att jag befann mig i Berlin, för att jag hade jobbat så hårt för att ta mig dit. Jag sprang omkring hit och dit utan att känna att jag gjorde tillräckligt. Vid något tillfälle var jag ganska ledsen. Det påverkade min instats i galleriet och jag gav kanske ett aningen slarvigt intryck eftersom jag lämnade saker där för att kunna ta mig från ett ställe till ett annat.. Ett gott tips är att stanna så länge det går på ett och samma ställe. (Menar inte att du ska stanna i din hemstad för det. Kasta dig ut själv, det gör att du är tvungen att träffa nya människor och nya, fantastiska saker kommer att hända.) Vetskapen om att man har tid att bygga upp relationer gör en mer lugn och antagligen flyter med på ett bra sätt snarare än stressar över saker. 

Berlin som stad överskred mina förväntningar också. Jag trodde det skulle vara jättestökigt och jobbigt. Men det var det inte. Friedrichshain till exempel, området där jag jobbade, har en väldigt lugn atmosfär. Jag träffade på fler fina intressanta smarta människor än vad jag hade kunnat föreställa mig och blev närmare vän med några fortare än vad jag trott var möjligt. Men det hänger mycket på en själv, så klart. Inget serveras åt en. Det gäller att ta reda på saker, t.ex. hitta evenemang man tycker låter intressanta, och helst gå dit själv. Då är du tvungen att tala med nya människor. Om man är ute efte att få nya vänner, vill säga. Jag måste säga att mina första kompisar dök upp väldigt naturligt via galleriet, en av dem en designer/konstnär från England som hade den första utställningen jag var med att hjälpa till med. Och så kände jag ju ett par personer i Greenhouse (konstnärskollektiv i Neukölln) också.. Men ja, människorna är utan tvekan de som gjorde denna praktikperiod så lyckad. Berlin är så klart tungt på sitt sätt också. Dels på grund av storleken, att ta sig från en punkt till en annan tar alltid tid. Det är också tungt att se alla som hamnat utanför, som sover vid vägkanten. Jag försökte ge ett par slantar hit och dit men det gjorde ont i hjärtat att gå förbi hemlösa. Och den intensiva atmosfären samt hur hypeat Berlin är.. Jag kände mig ibland stressad om jag inte gick ut och gjorde något på kvällen. Jag måste inse att bor man länge på ett ställe måste man sakta ner vid något skede, så enkelt är det. Jag blev sjuk två gånger och måste ligga i sängen hela dagen för att jag yrade omkring så mycket tror jag. 

Vill man arbeta med det man brinner för gäller det att skapa kontakter åt det hållet. En sak leder till en annan. Det kan vara till stor fördel att byta stad för att ta sig dit man vill komma. Speciellt om man bor i en liten stad. Det beror helt och hållet på ens mål och ambitioner. Jag kände inte att min studiestad Jakobstad kunde erbjuda den arbetsmiljö/möjlighet till kontakter samt kulturella intryck/livsstilsmöjlighet som jag strävade efter. Jag var otroligt rastlös där och jag tror det beror på för lite stimulans, avsaknad av möjlighet till nya intryck och kontakt till personer som jag kände jag var på samma våglängd som, personer att dela samma värderingar och mål med. Att lita på min intuition och åka iväg (det var inte lätt! Det kändes obekvämt och tungt! motstridigt.) var ett av de bästa besluten jag gjort hittils. Glad över att jag inte lyssnade på min pappa som sa "varför ska du göra det så komplicerat". Jag känner mig så väldigt mycket rikare, säker i mig själv, har mer tillit till livet och mina egna möjligheter att påverka mitt liv. Jag klarade av att ta mig till Berlin och jobba där och jag känner liksom att jobbar jag lika hårt, har jag samma fokus på vad som helst annat så kommer det att vara möjligt. Mitt varmaste tips till alla är att inte bli bekväm, speciellt inte om du är ung och utan barn och så vidare. Utmana dig själv! Detta är väldigt klyschigt, men det stämmer faktiskt att de bästa sakerna händer utanför ens bekvämlighetszon. Samtidigt vet jag också att anledingen till att min tid i Berlin var så lyckad var för att jag gjort kortare saker som denna tidigare. Jag har åkt utomlands själv flera gånger, vilket gjort mig stark och säker som person. Åk iväg så fort som möjligt, med andra ord. Livet händer utanför din bekvämlighetszon.  

02.10.2018 kl. 11:30

Avfärden

Jag åkte från Berlin. Igår, söndag förmiddag. Satt lite på fem timmar i bussen vilket kändes som exakt vad jag behövde. Tid att reflektera. Vilken upplevelse, jag har nog fortfarande inte hunnit smälta allt, vad var jag precis med om? Ska skriva i följande inlägg..

Trodde att jag skulle vara ledsen då jag åkte iväg men det var jag inte. Kanske mest för att jag bestämt att jag tänker åka tillbaka snart. Behövde även andas lite. Berlin är intensivt. De är kanske lika bra att jag inte går i skolan där, jag vet inte.. Hur som helst, jag kom till Kiel och får reda på att vi inte har lektioner på två veckor! Jag åker nog tillbaka till Berlin snart, sedan får vi se.. Den här staden är väldigt lugn, nästan för lugn. Men det är skönt också.

Måste skriva om lördagen! Jag hade min första egna utställning. Eller "showcase", som vi kallade det. Perfekt avslut på min praktikperiod. Det var mycket jobb kan jag säga. Redigerade alla filer klara tills onsdag förmiddag (satt uppe länge tisdag kväll/natt och jobbade, samt onsdag morgon, steg upp 5:30 tror jag för att hinna få klart allt. Hann äta morgonmål tillsammans med de andra i lägnheten, måndagens rester. Märkte att en photoshop-fil försvunnit så jag måste göra en ny.) då gick jag och Tom till kopieringsaffären och fixade dem till fysiska transparenta papper, som man måste göra innan silkscreen-tryck. Åt lunch. Gick till Centrifuga med allt bagae, alla papper vi skulle trycka på.. Säkert 100 stycken. De vägde mycket. Skulle börja trycka men märkte att guldfärgen nästan var slut. Bestämde att jag skulle gå och köpa det följande morgon och sedan börja arbetet. På kvällen åkte jag, trots att jag kände att det fanns en risk för förkylning på grund av för lite sömn den senaste tiden, hem till min systers kompis Ralfs lägenhet samt en ny couchsurfare som min syster gav husrum åt. Vi målade, lyssnade på musik. Ralf bjöd på mat och lite vin. Couchsurfaren är en konstnär från London som även jobbar med att dekorera olika event. Intressant att tala med henne. Insåg att det finns många sätt att tjäna pengar på vid sidan om ens konstnärsskap.. Hur som helst, det var trevligt. Sedan åkte vi alla till Greenhouse tillsammans med några prylar vi hittat på gatan. Berlin.. Man kan hitta bra grejer liggandes var som helst! Gäller att hålla ögonen öppna hehe. Ok det är mest min systers hobby. Hon hittade en fin lampskärm. Somnade som en sten den kvällen. 

Följande dag på torsdag började vi trycka efter att jag varit och köpt guldfärg. Hann precis till lägenheten för att äta morgonmål innan. Berg-motivet.. Jag skötte det på egen hand. Som tur var jag fortfarande frisk, annars hade jag säkert inte orkat med allt. På kvällen gick jag med hela högen till galleriet, signerade dem och de andra planscherna. Sedan fixade jag och Tom ett Facebook-event för utställningen på lördag, med en header av en av mina motiv. Bjöd in vänner bekanta från Berlin då jag kommit hem senare på kvällen. Gick och lade mig så fort jag kunde, välbehövlig sömn verligen. Var en lång dag, jobbade i princip från morgon till kväll. Färg kl 09:30, lämnade galleriet kl. 20 på kvällen. 
På fredagen tryckte vi den sista planschen, den största, 50 x 70 cm. Den röda färgen var slut så jag måste iväg och köpa. Tom måste ganska fort iväg till galleriet så jag skötte det mesta själv. Hände ett litet misstag på några av planscherna, men annars gick det hela väldigt bra! Speciellt den sista delen, svanen blev typ perfekt på de flesta. Lyssnade på vinylskivor. Fick i mig lite nudlar i alla hast och efter att ha tryckt, blandat färg där emellan, tvättat allt material, väntat på att saker skulle torka, tryckt de andra lagren, tvättat bord och grejer igen och samlat samt packat ihop min hög med planscher gick jag med dem genom Ostkreuz-station till galleriet till ca 16. Hade en liten matpaus, gick sedan tillbaka och skötte stället ett par timmar då Tom måste iväg. Signerade verken, marknadsförde utställningen på Instagram (vilket jag verkligen måste bli bättre på) och kunde sedan gå hem lite före 20. Åkte sedan snabbt hem och packade lite, sedan till Greenhouse för middag med min syster och två av hennes grannar, indisk mat. Det var gott. Vi hade det väldigt mysigt. Lyssnade på systers låtar hehe. 

Skyndade hem till lägenheten följande morgon, av någon anledning gick inte vissa tåg så det blev lite bråttom. Åkte sedan till galleriet till 12 för att ställa i ordning för min utställning.. Skötte stället ett par timmar först eftersom Tom var lite långsam. Satte sedan upp verken på väggen, typ sju stycken, bestämde priser. Kvällen var så kul! Nästan alla mina bästa vänner från Berlin var där, nice att ha alla på ett och samma ställe. Vi stannade där ganska länge men gick sedan vidare till en bar då Tom ville börja stänga. Åt lite mat, kändes typ som den bästa måltiden någonsin, hade inte ätit på så länge. Jag och Jori somnade vid ett tillfälle hahah.. Blev plötsligt helt otroligt trött. Hur som helst, var så kul att få umgås med alla där och då. Kände mig tacksam. Åkte hem, sov i några timmar och tog sedan bussen till Kiel på söndag förmiddag. 

Fick idag veta att vi inte har lektioner på två veckor.. Åker tillbaka om två dagar. 
01.10.2018 kl. 14:07

De senaste veckorna

Intensivt. Det är rätt ord för att beskriva tiden här. 

Efter Urban Art week-utställningarna, vilket känns som en evighet sedan, mötte jag upp Jonny och hans vänner samt Jori i en park. Hann bara till två utställningar. Ganska kul. Gick och spelade lite pingpong och så vidare, sedan till en klubb här nära galleriet. Följande dag kom jag till galleiret till 13 för att hjälpa till med utställningen på kvällen. En av de tre konstnärerna som ställde ut gör graffiti-aktiga clownkonstverk. Hjälpte till under kvällen med att springa ärenden, servera öl och så vidare. Kul att ett par kompisar kom förbi, Jori och Ida jag bott med. Jobbade till typ 22:30, gick sedan och åt middag med Ida och hennes bekant från Polen (?), något vietnamesiskt. Var helt slut, gick och lade oss ganska genast efter det. Öppnade galleriet följande dag och var där till 15. Jobbade på egen plansch och fixade det vanliga. Sedan åkte jag till Mauerpark där bland annat Jori, Jonny och hans brittiska vänner befann sig. En av de sista heta dagarna typ. Söndag alltså. Hälsade på Maya vid hennes smycken också, fick mitt zebra-print som Jo gjort till slut.. Var några timmar i parken, åkte sedan till Greenhouse där Emelie var, hjälpte henne redigera lite bilder. 

Följande dag mötte jag upp Tom klockan 13 utanför galleriet för att gå och trycka. Skötte lite pappersärenden, åt lunch på vägen och traskade en ganska lång bit till Centrifuga. Höll på till 18. Tryckte dansaren, valen och enhörningen. Vi fortsatte jobbet följande dag klockan 9. Avslutade klockan 17, kände mig sjuk, gick hem och vilade. Följande dag låg jag typ hela dagen i sängen för var sjuk. Drog mig ändå till nån tillställning på kvällen som Andreij rekommenderat och ångrade det, tog länge och tappade bort mig, hade inte krafter. Hur som helst, missade hela talet. Men helt kul att snacka med Ida och ett par andra. Dagen därpå, torsdag, mötte jag i en hast upp Emelie för att få mitt simkort. Var i galleriet från 16-20. George kom och gjorde mig sällskap vilket var väldigt roligt. Senare kom också Aschley förbi. Vi åkte till mig och lagade middag, tortillas. Ingen annan av våra vänner hade möjlighet att komma. Det var väldigt trevligt men var inte helt frisk vilket gjorde mig lite stressad (ville fortsätta leva livet samt ha möjlighet att jobba!). På fredagen skötte jag galleriet till 15-tiden. Åkte till Greenhouse för ett möte med en manager angående en musikvideoinspelning följande dag. Spännande.. Lånade kläder för det av syster. Var hos henne en stund, åkte sedan till en bro i Kreuzberg där Jonny, Ashley och nytt folk var. Hade varit någon slags rit-klubb där. Stannade inte så sent men var trevligt så länge jag var där. Kände att jag behövde ordentlig vila så åkte hem och sov inte långt efter midnatt. Följande dag var musikvideoinspelning hela dagen. Befann oss i en restaurang. Det var så kul!! Vill göra mera sånt! Höll på till sent men min faktiska instats tog endast någon/ett par minuter. Jag spelade en dansare. Vi ska filma resten i ett annat skede. Mötte upp George hemma hos mig efteråt. TOg det lugnt följande dag. Gick och åt något asiatiskt, var fint soslkensväder, varmt. Hade på tok för mycket kläder. Åkte till Mauerpark, min sista (!) Mauerpark. Kollade lite bland all som sålde saker, köpte ett par klädesplagg för några slantar. Vilade en stund på gräsmattan. George åkte hem och jag hem, talade lite med föräldrarna vilket det varit en tid sedan.. Lagade mat och åkte till Emelie i Greenhouse. Vi var båda ganska trötta, speciellt hon, så lade oss ganska genast. 

På måndagen åkte jag till Centrifuga för att trycka med Tom kl 12. Gjorde klart dansren och det var det. Var klara klockan 14. Åkte till lägenheten för att äta och mötte sedan upp George på en tågstation för att åka till en sjö. Det var härligt. Precis vad jag behövde. Det var varmt, åtminstone innan det blev kväll. Simmade. Dök. Under vattnet försvann alla problem i världen. Det var mycket möjligt mitt sista dopp detta år. Vi lyssnade på ett album av Beck. Då det började skymma begav vi oss in mot stan igen för en experimentell musik-konsert. Drack lite öl, talade, åt lite mat, småtjafsade lite.. Jag blev plötsligt ledsen vid ett skede men han var ett bra stöd. Hade en roligt hemresa, fastän jag i många stunder var ganska irriterad. Kanske onödigt, sett såhär i efterhand. Kollade Harry Potter innan vi somnade. 

Åkte till galleriet till 12 följande dag, var där till 20. Jobbade på min sista plansch.. Prövade olika idéer. Kändes ganska svårt att producera. Det kan hända att det att jag konstant blir avbruten då jag sitter här har en inverkan. Men tacksam ändå, det är en bra arbetsplats. Hur som helst, efteråt gick jag till Jonnys lägenhet där vi och Jori samt hans rumskompis åt en mycket (!) god middag han lagat. Vi har så mysiga middagar, hoppas det fortsätter. Det var kul. Exakt vad jag behövde efter en hel dag i butiken. Åkte till Greenhouse och sov på Cecilias soffa eftersom hissen inte kom och jag inte visste hur jag kom in annars haha. Sjöng upp min syster på morgonen som fyllde år. Var ledig på onsdagen, skötte ärenden och försökte hitta en cykel igen. Hopplöst att hitta någon billig i cykelaffärerna. Skulle på en picnic med George men det blev inställt. Satt på ett kafé och skrev av mig lite, gick sedan hem till Tom som fyllde år. Var inte så länge, åkte sedan till Greenhouse. Det var meningen att vi skulle laga mat men det blev bara inte av. Vi videowhatsappade lite med mamma och pappa. Var följande dag i galleriet och jobbade vidare på idéerna, Emelie kom dit lite senare, satt där tillssmmans, stängde kl 20 och gick och åt lite mat. Gott. Mysigt. Vi sov i våra vardera hus. Var i galleriet hela följande dag till ca 19, kom en god bit på planschen. Bytte idé. Åkte sedan till Hermanstrasse och handlade lite för systers fest och åkte sedan till hennes studio där vi skulle ha party. Träffade en del bekanta, nya. George kom dit med sina vänner, vi drog vidare på morgontimmarna. Kom inte in på klubb, hans kompis var för trött, satt utanför en Speti en stund, typiskt Berlin. Åkte alla hem till mig. Jobbade i galleriet på lördagen från 15 till 19, på min plansch. Vilade hemma en stund och tvättade osv.. Åkte sedan till George där hans vänner från Polen fortfarande var. Söndagen var måhända den slappaste någonsin. Skönt. George missade sitt flyg till Malaga haha. Fixade lite tråkigt stuff på måndag dag, åkte sedan till lägenheten och hjälpte till att laga mat. Hade middag med oss alla som bor där och några gäster. Var så gott. Hängde sedan hos George en sista kväll. Kollade The Office. Imorse åkte han iväg. Kommer att sakna honom. Faktiskt. Han gjorde den sista tiden här väldigt minnesvärd. Men jag ska åka till Malaga och hälsa på!!! Sov några timmar. 

Kom till galleriet till 12 idag. Jobbade redan lite på förmiddagen och sedan här. Åkte och köpte papper vid 15, tog ett par timmar. Måste åka hit och dit. Kom tillbaka hit och nu ska jag börja stänga. Hejdå.25.09.2018 kl. 19:52

tacksam

Håller på och jobbar på mina egna prints ca hela tiden då jag är i galleriet förutom då det finns andra saker att göra. Ändå känner jag av någon anledning hela tiden att jag inte gör tillräckligt. Men grejen är att jag kan inte göra bra grejer under stress hela tiden, så lika bra att slappna av och göra saker i lugn takt. Igår gjorde jag lite nytt igen, bland annat en mån-plansch jag hoppas vi trycker i något skede. 

På tisdag kväll efter jobbet åkte jag till Greenhouse igen och lagade mat med Emelie och hennes couchsurfare. Vegansk curry-grej igen. Starkt, men gott. Sedan hade vi en liten fotosession i rummet. Var ledig på onsdagen, hann yoga lite på förmiddagen, äta gröt med syster och åkte sedan för att försöka få tag på en cykel. Mötte en fotograf/director utanför Greenhouse, det gillar jag med Berlin: springer in i intressanta människor hela tiden. Hittade inte cykel. Mötte upp George lite senare, sedan åkte vi till Tempelhof (efter en del krångel pga visste inte exakt var de var) för en födelsedagspicnic för Maya. Haha jag var så butter då jag trodde att vi inte skulle hitta.. Tempelhof är gigantiskt. Vi gick medan solen gick ner, så vackert. Hittade dem då det blivit mörkt haha. Där var min syster också och nya människor, sedan kom mina andra kompisar. Det var väldigt trevligt. Gick sedan till Klunkerkraich, hade så så kul där. Jag och Jonny åkte till About Blanc efteråt.  Mycket bra kväll. Hann just och just hämta min dator på torsdagen för att sedan åka till galleriet igen. Var rätt så trött men ändå ganska effektiv. Insåg just att det jag gillar minst är då folk kommer in och ska hämta sina paket (ett system de har här, post kommer hit), det stör ganska mycket. Men klagar inte! Allt annat är perfekt. Då jag stängt galleriet åkte jag till Jori för middag med honom och Mo. Mysigt, åt ute på hans balkong igen. Idag har jag hjälpt Tom ställa i ordning för vernissaget imorgon, det är en Urban Art-grej på gång, en massa gallerier har utställningar. Vi har fått det typ klart nu men Tom måste på ett bröllop så jag ska vara här själv till kvällen. Imorgon ska jag hjälpa till på vernissaget igen från dag till kväll. Ska kanske gå och kolla in ett par gallerier på kvällen. 

Det jag älskar med att bo här, är att det känns som att det som sagt är så lätt att bli vän med folk. Folk är så öppna, tillmötesgående, vänliga. Känns som att jag har så mycket mer gemensamt med människor här än vad jag haft i min studiestad/hemstad. Detta känns som mer rätt vibe. Tacksam. Hela tiden så tacksam, för allt. Måste acceptera förändring. Var närvarande, så är det tillräckligt. Ingenting kommer att försvinna, Berlin kommer att finnas kvar. 


Hur som helst, idag har jag varit i galleriet från 12, till 19, sedan måste jag delta i några utställningar för att representara oss under den här konstveckan.. Långa dagar, minsann.


 
07.09.2018 kl. 16:27

bra dagar

Förra veckan tryckte vi mina konstverk med Tom, både på måndagen då Jori var med (var det förra veckan??, ja det måste det ha varit, men känns redan som otroligt länge sedan.), då tryckte vi gula planscherna med blå figuren på och sjöjungfrun. På tisdagen gick jag till kopieringsbutiken och skar dem i rätt storlek och var sedan i galleriet resten av dagen, signerade dem och jobbade på de nya grejerna. På onsdagen var jag ledig, åkte till Modulor och köpte papper för min planet-plansch. Skulle också köpa en cykel men det blev lite strul med det.. måste hitta en annan. På kvällen åkte jag till Jori för middag med han och Mo. Det var så nice! Vi åt vegansk curry. Torsdag.. åkte till Centrifuga för att trycka igen, mötte upp Tom där typ 10:30. Ligger just intill Ostkreuz station. Gjorde planet-trycket, blev så bra. Blev verkligen nöjd. Blev så mycket bättre tryckt än vad det var som målat/på datorn. Efter 12 gick jag till galleriet och var där hela dagen. Jobbade vidare med andra ord.. (fast då jag gör på mina egna grejer känns det oftast inte som jobb. Fast det är det.) En kompis från Novia, Carl Viktor, som också gör praktik här kom förbi galleriet på kvällen. Gick tillbaka till centrifuga och tryckte klart planeten som hade blivit lite på hälft. Åkte till Greenhouse och syster. Dansade till hennes musik. Sov där. Fredag.. Åkte till Friedrichshain och hyrde en cykel, cyklade till galleriet, var där hela dagen, Tom var där största delen av tiden också. Målade lite mer idéer jag hade, kändes som att jag fått saker gjorda.. Sedan cyklade jag till ett ställe där Jori, Mo samt Mo's kompisar väntade, vi skulle delta i critical mass igen. Vi cyklade alltså genom Berlin med massvis av andra cyklister. Det kändes bra, det är så nice att cykla. Inte lika bra som förra gången men bra ändå!! Efteråt satt vi i en park i natten ganska länge. Det blev ganska kallt. Men mysigt. Skrattade så mycket under hela kvällen. Då jag skulle cykla hem.. hahaha. Jag har inget nät på min telefon så kunde inte kolla karta. Mo hade klart och tydligt förklarat vägen för mig, det var bara rakt fram på Landsberger Allee.. men jag missade mitt avtag och cyklade helt för lång. Klockan var redan efter 04 så var bara väldigt trött. Efter en del yrande hittde jag fram och bar in cykeln i huset. Vaknade trött och öm på lördagen efter allt cyklande men måste returnera cykeln. Vilade mest resten av dagen, mötte sedan upp Emelie i en bar där hennes vän jobbar. Det var bra stämning. Drog vidare till Warschauer och en klubb där Mo och hans vänner var. Min syster bojkottade stället, helt förståeligt, jag gick bara in för att tala med min kompis. Hängde med Mo till sent, åkte till galleriet från hans lägenhet och var där själv hela dagen, Tom vsålde på en marknad igen. Dagen gick fort som alltid. Jobbade på mina kommande prints samt signerade planet-trycket. Drog hem väldigt trött men otroligt nöjd med de senaste dagarna. Igår måndag redigerade jag grejer på ett kafé samt köpte papper igen. Mycket den här gången. Åt middag i Greenhouse med Emelie och hennes couchsurfare samt några andra grannar, kul! God mat. Älskar hennes studio. (oftast). Idag på morgonen yogade vi alla tre i parken och åt sedan gröt. Mysigt. Öppnade galleriet, är här själv idag igen tydligen. Men det gillar jag. Det kommer att bli en bra vecka!

ciao


04.09.2018 kl. 14:14

hm

Jag tror att jag långsamt börjar acceptera att jag kommer att lämna Berlin.
29.08.2018 kl. 14:53

uppdatering 2

Det händer mycket. Äntligen händer det något konkret med min design.

Jag har inte skrivit på en alltför lång tid.. två veckor. Efter jobbet för två veckor sedan mötte jag upp Cecilia i Greenhouse, vi åt popcorn till middag ungefär. Hade det mysigt i hennes studio, gjorde ansiktsmask av avocado. Följande dag gick vi på secon hand-marknad, hittade en del kläder. De kom väl till pass. Följande måndag, min andra lediga dag, jobbade jag på några ritningar, sållade ut, redigerade, skickade till Tom för feedback. Återvände till Greenhouse om jag minns rätt. Jobbade följande dag vidare på en kanin-grej och gick sedan förbi galleriet för ett möte, fixade på filerna i Photoshop, det är ganska krångligt då man ska silc screen printa, men värt det alla gånger. Åkte och handlade gula papper att trycka en viss design på. På kvällen hade vi middag här i lägenheten med de andra som bor här, det var trevligt. De följande dagarna var det meningen att vi skulle printa med Tom, men det blev inte av, och på fredag deltog jag i ett evenemang istället, collage party, vilket var bra för mig. Fick pyssla tillsammans med och träffa andra kreativa människor, alltid kul, och upptäckte att jag verkligen gillar att göra kollage! Måste göra mer av det, kanske jag trycker en kollage-kollektion i något skede. Jag borde. Träffade bland annat en annan designer som bor i Berlin, Minnie, samt två tjejer från Mexico och George. Vi gick vidare till ett annat ställe ganska långt bort, var bra stämning där. Det kalldes no talent show, jag vet inte.. god billig mat var där åtminstone. Jag och George blev vänner, vi klickade fort. Nästa dag, lördag, jobbade jag själv i galleriet. Målade lite på mina grejer, tog emot kunder som vanligt.. ganska lugnt. På kvällen ett evenemang, någon slags paneldiskussion om hur det är att vara konstnär i Berlin, stannade inte så länge. Mötte upp Jori och hans kompisar i en bar. Sov i lägenheten, nästa dag i galleriet igen. Jobbade vidare, målade bland annat månar. Vet inte om det blir något, men det är bra att bara göra mycket antar jag. Åkte till Greenhouse efter att jag stängt, min syster hade kommit kvällen innan. Var kul att vara med henne en stund igen. Sov där, på måndagen mötte jag upp Tom utanför galleriet. Vi gick först till kopieringsbutiken och sedan till stället där vi skulle printa. Åt lunch.. Fortsatte jobba, gillade det verkligen. Det är så kul att trycka silc screen! Framför allt mina egna konstverk, det gör varkligen att jag älskar det eftersom jag gillar vad jag gjort och det känns som att jag gör konkreta framsteg då det blir en fysisk produkt. Planscher alltså. Tryckte två olika motiv, ska fortsätta imorgon. Igår var jag i galleriet igen, gick och skar planscherna i rätt storlek och signerade dem sedan. Jobbade på diverse grejer, målade, tog emot paket och kunder och så vidare. Var där själv ett tag då Tom åkte någonstans. Sedan gick vi till ett möte i Urban Spree med folk som ska delta i en konstfestival här snart, folk i kreativa branscher, bland annat vi. Det gick ganska fort. Fick några planscher att hänga upp och info. Var med George senare på kvällen. Jag ska fortsätta jobba på min design eftersom vi ska fortsätta trycka upp grejer att sälja i galleriet. Det är bra att jag kan jobba där, kan fokusera. Idag är jag ledig, ska snart gå och kolla på en begagnad cykel jag förhoppningsvis kan köpa. Det blir nog bra. Allting. 29.08.2018 kl. 14:21

Uppdatering

Har varit mycket i galleriet. Jobbade förra veckans fredag och lördag. Har fått tid att göra på mina egna grejer i galleriet eftersom vi ska försöka sälja dem här. Gick ut med Jori och hans vänner förra lördagen. Hängde med Cecilia i Greenhouse på söndagen, gick till parken och yogade o.s.v. Jobbade i princip hela tiden eftersom jag konstant funderade på mina designgrejer... Vi lagade mat. Måndag jobbade jag vidare själv. Gick på en open mic-grej. Tisdag, onsdag och torsdag i galleriet. Tisdag kväll, om jag minns rätt, träffade jag Mo och några av hans kompisar. Sov i Greenhouse ett par nätter med Cecilia. Fredag ledig, gick till turkiska marknaden, mötte sedan upp Mo och Johnny utanför en Speti på kvällen. Var mysigt. Idag lördag har jag jobbat här själv, igen. Tom har varit borta den senaste veckan förutom torsdag så har skött allting själv. 

18.08.2018 kl. 18:50

Livet

Hm vad har skett.. Hade en hejdå middag, en väldigt rolig, för Jo med några människor inklusive galleristen. Vi satt utanför galleriet i det fria, så skönt. Tända ljus under himlen. Mysigt. Vi gick vidare till en park, drack öl och åt choklad, pratade, lyssnade på musik. Kom hem ännu en sen kväll med smutsiga fötter. Börjat bli ordentligt tacksam över rummet i Friedrichshain, speciellt eftersom tågen inte går efter en viss tid på natten. Följande dag jobbade jag med att hänga upp planscher för Ben's utställning, fransk illustratör. Jag råkade snubbla in på en bar vars bartender sade att de alltid letar efter konstnärer villiga att ställa ut och sade att jag skulle höra av mig om jag är intresserad. Coolt. Måste bara skapa en tillräcklig mängd material jag är nöjd med antar jag. Sedan.. Handlade billig frukt på turkiska marknaden följande dag, läste lite och fortsatte hänga upp planscher. Mötte på kvällen upp Johnny, Mo, Jori och deras kompisar jag inte kände. Satt i en park en stund (efter vad som kändes som en lång resa för min del). Gick via Mo och sedan till klubb. Förväntade oss hiphop. Var inte riktigt det. Spelade lite pingpong med en ganska rolig australienare, möter kanske upp honom i Berlin i ett senare skede. Efter en känslomässig berg och dalbana för min del drog vi vidare till About Blanc och techno.. Lyckades krocka med en person och slå sönder framtanden lite. Fan. Hann bara sova några timmar, skulle till galleriet och hjälpa till med utställningen. Det var lyckat! Talade med konstnären och flera andra trevliga människor, bland annat en tjej härifrån som är raw vegan. Blev väldigt inspirerad att bli det. Gick till en bar med hon hennes vänner och Johnny. Jobbade följande dag i galleriet igen, själv. Gick bra, sålde faktiskt mycket (!) men somnade vid ett skede vid bordet, var helt slut. Sov i Greenhouse. Vaknade upp med en konstig känsla, som jag ofta gör där. Påminde mig om att andas. Var en ganska sporadisk, halvtråkig dag. Träffade Cecilia i hennes loppis en sväng, åkte till F-shain, målade lite i parken, träffade en random man på bänken. Var tröttt. Följande dag åkte jag och Jori till stranden vilket jag var väldigt taggad på, Wannsee. Turistigt, otroligt hett, fint med vatten. Obeskrivligt skönt att simma. Lyckades bränna mig trots att vi låg i skuggan hela tiden, somnade vid ett skede och solen hade hittat mig. Drog hem en sväng, sedan till Johnny där vi, Jori och Mo lagade pasta från grunden. Roliigt. Lyssnade på nice musik. Det var gott. Satt ute i parken en stund. Mo måste hjälpa mig till rätt hållplats sedan haha. Kaos.. Tappade lite bort mig där mitt på natten och kände mig ledsen. Nästa dag åkte jag och Cecilia spontant till en litten paradis-sjö, Muggelsee med inte riktigt. Det hade inte kunnat dyka upp något lämpligare än det den dagen. Det var seriöst ett paradis. Simmade med skjorta för att skydda mig. Simmade myckett. Åt lite vid strandbrynet. Låg uppe i ett träd en stund och lät trädet skänka mig lugn. Var ledig så länge eftersom jag jobbat veckoslutet. Kändes näst intill perfekt den utflykten. Det började regna just när vi satt oss i tåget på väg hem. Lagade lite mat i Greenhouse, jag vattnade plikttroget plantorna och drog till andra hemmet, idag skulle jag vara i galleriet. Har suttit här hela dagen, ställt i ordning, tagit emot folk och illustrerat på galleri-uppdraget. Börjar se ganska bra ut tror jag. Måste fixa ihop mina egna grejer imorgon och lördag för att kunna trycka!
Snart ska jag till en park med Mo. Behöver luft. 


09.08.2018 kl. 20:07

Dagar

Jobbar i galleriet på lördag. Helt själv. Säljer en plansch, bland annat. Det kommer inte så mycket kunder.

Returnerar skyndsamt min cykel då Tom anländer. Möter Jo och Kate i galleriet, vi går och kollar då Kate uppträder. Blev ärligt talat lite ledsen då hon sjöng, jag vill ju så gärna sjunga. Dricker vin, träffar ett par bekanta och någon ny. Vi drar alla vidare till en bar ovanför en tågbana (efter en ganska lång promenad osv), bland mycket grönt. Mysigt. Efter det till en klubb som är ganska liten. Brukar inte gilla klubbar.. är ok. Sover i galleriet som är nära för det har redan blivit morgon. Traskar iväg med Jo och Kate mot Mauerpark, stannar vid en marknad på vägen. Det är rekordhett, över 35 grader eller något. Känner mig lite svimfärdig men det är bra stämning som vanligt. Skyndar till lägenheten för en välbehövlig paus, tar en nap. Åker iväg mot Kater Blau. Kommer in på andra försöket haha. "She's angry this lady" Jag måste komma in, ska möta de andra där inne. Jo, Johnny, Kate och en trevlig tjej från Australien. Skulle vara kul att ses i Berlin på nytt någon gång. Inser att tecno faktiskt är trevligt att dansa till. Vi stannar tills morgonen, det har blivit ljust. Vi sover alla på rad i Johnnys säng. Dricker kaffe då vi vaknat, typ 15 på eftermiddagen. Äter vid ett veganskt ställe, delar på skålarna. Åker till lägenheten igen, har nästan börjat gilla det rummet. Det är åtminstone skönt med en dusch som en inte behöver kämpa för att få rätt temperatur på. Och skönt att kunna komma hem med ett enda tåg. Vi möts upp nästan alltför fort på nytt, går till en bar med utsikt över tak. Traskar omkring och hamnar in på ett ställe med (vad som känns i stunden) underbar musik. Mysigaste stället hittils. Blir så sent så är tvungen att åka till lägenheten igen. Oroar mig över plantorna i Greenhouse-rummet som desperat behöver vattnas. Blir ingen lång vila. Möter upp de andra nästa morgon 11:30 och åker till turkiska marknaden. Köper så mycket frukt jag orkar bära. Det är så billigt. Avocados, jordgubbar, mango, persikor.. Lyckligt lottad är jag. Vi stiger på ett tåg, ca 35 minuter senare kommer vi fram till en sjö. Det är så vackert. Det är så lugnande. Det är så skönt att vara i natur. Vi simmar i sjön, vilket kan ha varit en av de bästa simturerna någonsin. Slappnar av fullständigt i vattnet. Känna som att jag lyckas vara totalt i nuet. Vi vilar på stranden i skuggan av träden. Somnar. Stannar några timmar. Äter bröd med avocado. Solen och energin från jorden helar sakta men säkert. Det var en välbehövlig utflykt. Känner mig lugnare efteråt. Sätter oss senare vid ån med en öl. Solen går ner fruktansvärt fort. Men det gör det inte mindre vackert. Vi bestämmer oss för att laga egen tortellini. Det är fortfarnade hett då vi kommer ut ur matbutiken och det redan mörknat. känns ganska så nice. Det blir en sen god måltid. Är roligt att själv laga pastan. Kollar ett avsnitt av någon serie, min kropp väcker upp mig (?) två gånger. Skyndar till tåget till lägenhetetn. Längtar efter sömn. Måste stiga upp ganska tidigt följande morgon för att hinna vattna plantorna i Greenhouse. Tillbaka på Hermanstrasse. Krångliga duschen. Påminns besvärat om att jag inte hunnit tvätta kläder på en månad. Tillbaka i galleriet. Ställer i ordning själv. Äter morgonmål. Sätter på musiken. Jobbar på illustrationen i Illustrator. En man köper två planscher. Jag tar emot post från alla möjliga personer och ger post åt folk, ett system de har här. Samlar ihop några ingradienser Jo behöver, ikväll ska vi äta middag här. Det var i stort sett de senaste dagarna haha. Vet inte hur bra det är för mig att inte ha pauser.. Jag vet inte när jag senast yogade. Samtidigt är jag så väldigt tacksam för allt som händer. Så tacksam så jag blir stressad över att åka iväg. Jag stressar över det. Det är mitt största dilemma i stunden. Samtidigt har jag lärt mig att det alltid lönar sig att göra det som är bäst för en själv. Jag tror att Kiel och att fortsätta skolan där är bäst för mig själv då stunden kommer. I teorin... Känns som att jag både är alltför mycket i nuet och för lat för att fixa några andra planer ändå. Nåväl. Hoppas den resterande tiden blir lika bra, eller bättre. Imorgon ska jag hänga upp planscherna jag sköt på med att göra. 
01.08.2018 kl. 19:18

Cyklade in på natten

Igår kväll var magisk. Hela dagen var ganska bra faktiskt. Vaknade upp i ett av mina tre hem här, satte på kaffe, lyckades tyvärr söndra en mugg i all hast. Gick till galleiret till 12, jobbade lite på datorn. Jo kom tillbaka från marknaden och lagade sallad åt oss som vi åt ute i solskenet. Jag åkte till Kreuzberg för att hänga upp planscher för nästa veckas utställning. Det gick bra, var inte lika borttappad denna gång (antagligen för att jag fått internet att fungera på telefonen). Det var svettigt, men ganska skönt att gå själv en stund. Stannade för blåbärspaj på ett av ställena där jag hängde upp en plansch. 

Skyndade tillbaka till Warschauerstrasse i jakt på ett cykeluthyrningsställe. Ramlade av en slump in på ett ställe som hade exakt en cykel kvar. Tog den utan att tveka en sekund. Cyklade till galleriet, köpte thaimat. Efter en tid kom Johnny och Mo och mötte upp mig. Vi cyklade till Oranienplatz där massvis med cyklister var samlade. Vi cyklade tillsammans genom bokstavligen hela Berlin, bland annat Tempelhofer Feld. Det var magiskt. Utsikten, musiken.. Magi. Vägar spärrades av av polisen för vår skull, bilar tutade frustrerat, det blev kaos. Kände mig fri. Glömmer alltid hur underbart det är att cykla. När vi hamnat i Berlins lyxkvarter kände vi att vi hade åkt lite väl långt, hela grejen hade pågått mycket längre än planerat. Vi stannade för en öl vid vägkanten, pratade. Fin stund. Vi var trötta. Cyklade en bit och åt. Jag äter typ alltid falafel här. Cyklade hemåt och mötte Jo och hennes vän i galleriet. Vi gick alla och drack öl vid ett bord utanför en kiosk. Det blev sent. Som tur bor Johnny i Friedrichshain, hade inte orkat dra mig till Greenhouse. 

Idag öppnade jag jag galleriet själv och åt trött en croissant på bänken utanför. Det är fortfarande hett. Ganska skönt att vara här själv egentligen, betyder att jag inte behöver bekymra mig över de andras åsikter om mitt val av musik. Som tur finns här en dush, den var välbehövlig. Det är ju min uppgift att ta emot kunder då de kommer, men under tiden kan jag jobba på grejer på datorn vilket jag tänker göra nu.

Auf wiedersehen 
28.07.2018 kl. 14:01

Om min tid i Berlin, juli-oktober 2018

Senaste kommentarer